Kukkakimppu.jpg
Värjäyspadat.jpg
herukat kahvilassa.jpg
Kukkakimppu.jpg

Joukkorahoitus


SCROLL DOWN

Joukkorahoitus


 

Osallistu joukkorahoituskampanjaan Kurjen tilan viljelyn turvaamiseksi!

Kurjen biodynaamisen tilalla vuokraviljelyssä olevat naapurin pellot ovat myynnissä. Käynnissä on hanke niiden ostamiseksi Biodynaamisen viljelyn säätiön hallinnoiman Kurkirahaston haltuun, jotta biodynaaminen viljely voi jatkua.

TÄSTÄ PÄÄSET KAMPANJAN SIVUILLE: KURKIRAHASTO

Nykyisen maanomistajan tahtona on mahdollistaa biodynaamisen viljelyn jatkuminen. Hän on tullut siihen tulokseen, että hän jättää talonsa omaan omistukseensa, mutta myy tontin sen alta, maatalousrakennukset, pellot ja 4,5 ha metsää tilakeskuksen yhteydessä.

OSTA PALA PELTOA!

TULE MAANHALTIJAKSI KURJEN TILALLE!

Joukkorahoituskampanja on avoinna syyskuun loppuun saakka.

Tavoitteena on 40 000 euroa.

Biodynaamisen viljelyn säätiö

Etsiessämme vastausta siihen, mikä olisi tulevaisuuteen kantava ratkaisu maanomistukseen, tulimme siihen tulokseen, että säätiö yleishyödyllisenä toimijana on lähinnä ajatusta siitä, että maa ei voi olla kauppatavaraa. Säätiön omistukseen siirtyvää maata ei seuraavan sukupolven tarvitse enää ostaa. Säätiö huolehtii, että maata hoidetaan tulevaisuudessa biodynaamista viljelyn periaatteiden mukaisesti. Tarkoituksena on tilan pitäminen avoimena koko sille yhteisölle, jolle se on merkityksellinen.

Kurjen biodynaamisen tilan lähiyhteisön muodostavat Kurjen ekokylässä asuvien ihmisten lisäksi nykyiset naapurimme ja asiakkaamme lähiseudulla. Toivoisimme joukon voivan laajentua tämän maanomistuksen uudistusprosessin myötä niin, että ne,  joilla jo on suhde tilaan, voivat kokea sen jatkossa syventyvän ja että ne, jotka tulevat uusina mukaan, tulevat mukaan koko olemuksellaan. Jos voidaan sanoa, että lasta kasvattamaan tarvitaan koko kylä - tarvitaan elävän maatilan kehittämiseen koko yhteisö. Maatilan perustana on maa ja maisema, johon se asettuu ja sen täyttävät toiminnallaan ihmiset, eläimet ja kasvit.

Tule mukaan!

Joukkorahoituskampanjan vastikkeellisen lahjoituksen kautta voi saada oman omenapuun tai marjapensaan hedelmätarhasta ja vierailla tilalla vuodenkierron eri vaiheissa. Omenapuiden kukkiessa voi aistia erilaisen tunnelman kuin keväällä puita leikatessa tai syksyllä satoa kerätessä. Hedelmätarhaan voimme kokoontua kuulemaan konserttia tai maistelemaan eri omenalajikkeita; ehkä tekemään vaihtokauppoja naapuripuun haltijan kanssa. Marjapensaan sadosta voi keittää mehua, hilloa tai vispipuuroa.

Kukkapellon haltija voi käydä keräämässä kukkia omalta pelloltaan ja ilahduttaa niillä ystäviäänkin. Yrttimaan valitessaan saa käydä keräämässä yrtit keittiöönsä tuoreena ja talven varalle kuivattavaksi.

Jos mieluummin tukee hanketta laidunaitaa pystyssä pitävän aidantolpan muodossa, toivomme, että henkilö vierailee oman tolppansa luona usein ja luo samalla suhteen sen takana laiduntaviin lehmiin tai lampaisiin.

Pidempiaikaista tilalla oloa varten voi lunastaa itsellesi oikeuden yöpyä Kurjen tilan sviitissä. Silloin pääsee kuulemaan kukon kiekaisun aamuvarhaisella, traktorin pörinän päivällä ja poikkeaamaan uimarannalla, jos helle yllättää. Talvella vastassa on täydellinen pimeys ja tähtitaivas. Järven jäälle on aurattu luistinrata ja metsästä löytyy latuja, jos pakkasta ja lunta on.

Jos kaipaa toimintaa ja lisäoppia, voit valita kurssin, jolla rakennamme kukka- ja yrttispiraalin. Kukat ja yrtit yhdessä houkuttavat perhosia ja mehiläisiä ja tukevat siten luonnon monimuotoisuutta.

Hankkeen hyväksi järjestettävän konsertin lipun ostaessaan pääset nauttimaan kesäisestä konsertista ja tapaamaan ihmisiä, jotka ovat mukana tukemassa hanketta.

TÄSTÄ PÄÄSET KAMPANJAN SIVUILLE: KURKIRAHASTO

 

 
 
Värjäyspadat.jpg

Kurssit 2018


Kurssit 2018


Voikukka.jpg

VILLIYRTTIKURSSI

Tervetuloa villiyrttien lumoavaan maailmaan!

Aika ja paikka: sunnuntaina 20.5.2018 klo.11-15 Kurjen biodynaamisella tilalla, Rautialantie 419, Vesilahti.

Hinta: 60,-/henkilö sisältäen opetuksen, kahvin ja kevyen kasvislounaan.

Keväällä ja alkukesästä, kun varsinaisia viljelyksiä vasta muokataan ja kylvetään, on luonnolla tarjota aarteitaan. Järjestämme opastusta näihin osin unohdettuihin keväisiin vitamiinipommeihin biodynaamisen tilan puhtailla mailla.
Aloitamme teorialla kahvin, teen ja sämpylän kera. Sen jälkeen lähdemme luontoon ja opettelemme tunnistamaan villiyrttejä ja -vihanneksia luonnossa, maistelemme niitä jo kerätessä, valmistamme niistä lounaan ja erilaisia tuotteita.

Kurssin opettajana toimii fytoterapeutti ja luonnonvaratuottaja Päivi Salo.

Ilmoittautumiset osoitteeseen paivi.salo(at)iki.fi 15.5.2018 mennessä. Kurssi toteutuu, kun vähintään kuusi ihmistä osallistuu.

 
WP_20160301_14_18_31_Pro.jpg

kasvivärjäyskurssi

Villan värjääminen luonnonkasveilla on kiehtovaa puuhaa!

Kokoonnumme toukokuiseksi viikonlopuksi 26.-27.5.2018 Kurjen rantasaunalle värjäämään villlalankoja, nauttimaan järven läheisyydestä sekä hyvästä seurasta. Kesän kynnyksellä nokkonen, mesiangervo sekä pajun ja koivun lehdet luovuttavat värinsä värjärin pataan mielellään. Niiden lisäksi voimme kokeilla krappia, kokkenillia ja esim. sipulin kuoria. Halutut värit valitaan ja kasveja kerätään kurssille ilmoittautuneiden kesken yhdessä.


Viikonlopun hinta on 120,- euroa sisältäen aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin molempina päivinä. Värjättävää lankaa voi ostaa Kurjen tilalta hintaan 10,-/100g. Yöpyminen on mahdollista 10,-/yö jaetussa 2-3 hengen huoneessa.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset sähköpostilla: ira.hellsten(at)kurjentila.fi

 

 

 

herukat kahvilassa.jpg

Kesätori ja Kahvila


Tervetuloa nauttimaan verkkaisista lauantaipäivistä kanssamme.
 

Kesätori ja Kahvila


Tervetuloa nauttimaan verkkaisista lauantaipäivistä kanssamme.
 

Kesäkahvila

kakku.jpg

Kurjen kesätorin yhteydessä palvelee Kurjen ekokyläyhdistyksen pop-up kahvila, jota pyörittävät vuoroin kansainväliset vapaaehtoistyöntekijämme ja ekokylän emännät.

Tarjolla on luomukahvia, -teetä ja -mehua ja viikoittain vaihtuvia leivonnaisia, kaikki luomuraaka-aineista valmistettuna. Tervetuloa piipahtamaan tai viipymään pidempäänkin torikahvilamme levollisessa tunnelmassa ja tapaamaan Kurjen tilan väkeä.

Vuonna 2018 Kesätori ja -kahvila on avoinna heinäkuun alusta syyskuun loppuun 30.6.-29.9. lauantaisin klo. 11-14. Tervetuloa!