asd.jpg
tumblr_ndla4hCdOU1sqfgkwo3_1280.jpg
herukat kahvilassa.jpg
asd.jpg

elävä kylä


SCROLL DOWN

elävä kylä


Kurjen ekokyläyhdistys RY

Kurjen ekokyläyhdistys toteuttaa tarkoitustaan toimimalla Kurjen tilan kulttuurisen, sosiaalisen ja kansainvälisen työn organisoijana. Yhdistys järjestää tilalla erilaisia kulttuuritapahtumia kuten syksyiset Sadonkorjuumarkkinat ja Lasten karnevaalin sekä vastaa kansainvälisen vapaaehtoistyön hallinnoinnista ja koordinoinnista. Itse järjestettyjen tapahtumien lisäksi Kurjella vierailee muusikoita ja teatterintekijöitä, jotka järjestävät esim. konsertteja ja nukketeatteriesityksiä.

Yhdessä maatilan kanssa järjestetään kursseja kuten kerintä- ja kehruukursseja, villivihanneskursseja ja erilaisten ryhmien vierailuja.

Sivuiltamme löydät tapahtumakalenterin sekä kyläyhdistyksen blogin, tutustu siis tarkemmin toimintaamme niiden kautta! Jos haluat mukaan ekokyläyhdistyksen jäseneksi, niin voit olla meihin yhteydessä.

Sähköpostiosoitteemme on: kurjenekokylayhdistys (at) gmail.com

Puhelimetsi tavoitat meidät numeroista: +358 40 5906182 (Toiminnanjohtaja Satu Mattila) ja +358 40 5241132 (Hallituksen puheenjohtaja Jonna Kolkka).

tumblr_ndla4hCdOU1sqfgkwo3_1280.jpg

Vapaaehtoistyö kurjen tilalla


Vapaaehtoistyö kurjen tilalla


Vapaaehtoistyö

Kurjen tila on mukana EU-rahoitteisessa Erasmus+ nuorisovaihto-ohjelmassa (EVS). Keväällä 2018 alkaa kuudes hanke, nimeltään Empowerment through community, culture and cultivation 3.

Mikä ihmeen EVS?

European Voluntary Service EVS eli Eurooppalainen Vapaaehtoispalvelu on ohjelma, jossa työskennellään vapaaehtoistyöprojektissa EU:n alueella tai sen ulkopuolella 2–12 kuukautta.

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu kuuluu Euroopan unionin Youth in Action -ohjelmaan ja sen tavoitteena on kehittää solidaarisuutta ja suvaitsevaisuutta nuorten kesken, sekä edistää aktiivista kansalaisuutta.

Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun tarkoituksena on antaa 18-30 vuotiaille nuorille mahdollisuus kehittää itseään, oppia uusia taitoja sekä kartuttaa kokemuksia kansainvälisyydestä, tutustua toisen eurooppalaisen maan kulttuuriin ja siellä asuviin ihmisiin.

EVS-ohjelma tukee yleishyödyllisten organisaatioiden vapaaehtoisprojekteja, ja ohjelman tuella voidaan järjestää uudenlaista toimintaa ja saada tehdyksi sellaista työtä, joka muuten jäisi tekemättä. Lähettävänä ja vastaanottavana järjestönä voivat yleishyödyllisten yhdistysten lisäksi toimia niin kunnalliset nuorisotoimet, seurakunnat kuin muutkin yhteisöt.

Kurjen tilan tavoitteena on edistää myös suomalaisten nuorten kansainvälisyyttä. Voimme toimia lähettävänä tahona vapaaehtoistyöstä ulkomailla kiinnostuneelle nuorelle.

Mitä he tekevät Kurjella?

EVS - projektimme on otsikoitu EMPOWERMENT THROUGH COMMUNITY, CULTURE AND CULTIVATION.

Community tarkoittaa yhteisöä ja on itsestään selvä osa projektia, jossa rakennamme tietoisesti yhteisöllisyyttä. Culture pitää sisällään kaiken taiteellisen työskentelyn ja kulttuuritapahtumat. Cultivation tarkoittaa viljelyä ja toiselta merkitykseltään itsensä kehittämistä. Nuoret elävät kanssamme toukokuun alusta lokakuun loppuun osallistuen kaikkeen kylämme elämään.

Tutustu aiempien vuosien EVS-vapaaehtoisten toimintaan blogissa.

KVT - kansainvälinen vapaaehtoistyö ry

Järjestimme ensimmäisen 10 päivän mittaisen KVT leirimme kesällä 2014. Osallistujia oli ympäri maailmaa Aasiasta Etelä- Amerikkaan. Työnä oli vanhan puuliiterin lautavuorauksen uusiminen ja maalaaminen, jotta liiteri sai uuden elämän pihattona.

herukat kahvilassa.jpg

Kesäkahvila kesälauantaisin


Tervetuloa nauttimaan verkkaisista lauantaipäivistä kanssamme.

Kesäkahvila kesälauantaisin


Tervetuloa nauttimaan verkkaisista lauantaipäivistä kanssamme.

Kesäkahvila

kakku.jpg

Kurjen kesätorin yhteydessä palvelee Kurjen ekokyläyhdistyksen pop-up kahvila, jota pyörittävät kansainväliset vapaaehtoistyöntekijämme ja ekokylän emännät ja isännät.

Tarjolla on luomukahvia, -teetä ja -mehua ja viikoittain vaihtuvia leivonnaisia, kaikki mahdollisuuksien mukaan luomuraaka-aineista valmistettuna. Tervetuloa piipahtamaan tai viipymään pidempäänkin torikahvilamme levollisessa tunnelmassa ja tapaamaan Kurjen tilan väkeä.

Vuonna 2019 Kesätori ja -kahvila on avoinna 29.6.-28.9. lauantaisin klo 11-14. Tervetuloa!