Voikukka.jpg

VILLIYRTTIKURSSI

Tervetuloa villiyrttien lumoavaan maailmaan!

Aika ja paikka: sunnuntaina 20.5.2018 klo.11-15 Kurjen biodynaamisella tilalla, Rautialantie 419, Vesilahti.

Hinta: 60,-/henkilö sisältäen opetuksen, kahvin ja kevyen kasvislounaan.

Keväällä ja alkukesästä, kun varsinaisia viljelyksiä vasta muokataan ja kylvetään, on luonnolla tarjota aarteitaan. Järjestämme opastusta näihin osin unohdettuihin keväisiin vitamiinipommeihin biodynaamisen tilan puhtailla mailla.
Aloitamme teorialla kahvin, teen ja sämpylän kera. Sen jälkeen lähdemme luontoon ja opettelemme tunnistamaan villiyrttejä ja -vihanneksia luonnossa, maistelemme niitä jo kerätessä, valmistamme niistä lounaan ja erilaisia tuotteita.

Kurssin opettajana toimii fytoterapeutti ja luonnonvaratuottaja Päivi Salo.

Ilmoittautumiset osoitteeseen paivi.salo(at)iki.fi 15.5.2018 mennessä. Kurssi toteutuu, kun vähintään kuusi ihmistä osallistuu.

 
WP_20160301_14_18_31_Pro.jpg

kasvivärjäyskurssi

Villan värjääminen luonnonkasveilla on kiehtovaa puuhaa!

Kokoonnumme toukokuiseksi viikonlopuksi 26.-27.5.2018 Kurjen rantasaunalle värjäämään villlalankoja, nauttimaan järven läheisyydestä sekä hyvästä seurasta. Kesän kynnyksellä nokkonen, mesiangervo sekä pajun ja koivun lehdet luovuttavat värinsä värjärin pataan mielellään. Niiden lisäksi voimme kokeilla krappia, kokkenillia ja esim. sipulin kuoria. Halutut värit valitaan ja kasveja kerätään kurssille ilmoittautuneiden kesken yhdessä.


Viikonlopun hinta on 120,- euroa sisältäen aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin molempina päivinä. Värjättävää lankaa voi ostaa Kurjen tilalta hintaan 10,-/100g. Yöpyminen on mahdollista 10,-/yö jaetussa 2-3 hengen huoneessa.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset sähköpostilla: ira.hellsten(at)kurjentila.fi