Oletko yksi meistä?

Kylässämme on tilaa uusille asukkaille, sillä yksi rakentamispaikka on vapaana ja yksi talo myynnissä.

Jos koet, että voisit olla yksi meistä, ota rohkeasti yhteyttä. Ensimmäisellä tapaamiskerralla esittelemme kylää fyysisenä paikkana tutustumalla maisemaan ja rakennuksiin. Seuraava askel on tutustuminen ihmisiin, jolloin kutsumme sinut mukaan yhteisiin tapaamisiimme, joita ovat esim. kerran kuussa järjestettävät "kyläpäivät". Perjantaina kokoustamme kyläkokouksessa ja lauantaina teemme jotain yhdessä; talkoilemme tai vietämme yhteistä ulkoilupäivää. Samalla saat tutustuttavaksesi viralliset asiakirjamme, jota ovat Kurjen tila Oy:n yhtiöjärjestys, Osakassopimus ja Rakentamistapaohje. Niissä määritellään asiat, joihin olemme yhdessä sitoutuneet.

Tämän prosessin kesto on yksilöllinen ja pitää sisällään myös pohdinnan siitä, minkälaisen talon haluaisit rakentaa ja minkälainen roolisi olisi osana yhteisöä? Onko sinulla työpaikka, jossa käyt myös kylässä asuessasi vai liittyisitkö osaksi kylässä työskentelevien ihmisten joukkoa ja toisit siten oman panoksesi siihen millaista toimintaa Kurjella on?

Kun päätät tulla mukaan, ostat osakkuuden Kurjen tila Oy:stä ja maksat yhtiön rakennus-, vapaan oman pääoman- ja lainanhoitorahastoihin saman summan, jonka kaikki muutkin ovat maksaneet. Se on noin 65 000 euroa. Sen jälkeen solmit 50 vuoden vuokrasopimuksen valitsemastasi rakennuspaikasta, voit hakea rakennuslupaa omalle ekotalollesi ja aloittaa rakennusprojektin. Ostaessasi valmiin talon, nämä kustannukset kuuluvat hintaan.

Kuukausien kuluessa tutustut toki myös suureen joukkoon uusia ihmisiä ja liityt osaksi yhteisöä, joka muodostuu erilaisista ja eri-ikäisistä ihmisistä, jotka ovat päättäneet opetella elämään yhdessä.