Mitä tarkoittaa demeter

demeter.png

Biodynaamisen tuotteen tunnistat Demeter-tuotemerkistä. Suomessa kaikki biodynaamiset tilat kuuluvat Eviran (Elintarviketurvallisuusvirasto) luomu- ja elintarvikevalvontaan. Biodynaamisten viljelijöiden kanssa tehtävän tuotemerkkisopimuksen toteutumista seuraa Biodynaamisen yhdistyksen alaisuudessa toimiva tuotemerkkitoimikunta, joka myöntää tuotantoehdot täyttävälle tilalle oikeuden käyttää mainintaa demeter tuotteidensa yhteydessä.

karitsan ja naudan liha

Demeter karitsan lihaa on saatavilla syksyllä syys-lokakuun vaihteessa puolikkaan karitsan paketteina hintaan 18,90/kg. Ilmoitamme lähestyvästä teurastuksesta kaikille, jotka ovat lähettäneet meille sähköpostioistteensa liitettäväksi "liha-asiakkaat" listallamme. Karitsapaketteja voi varata myös kesätorilta.

Nautoja teurastetaan ympärivuoden ja demeter naudanlihaa myymme samoin suoramyyntinä asiakkaillemme erilaisina tuotepaketteina, jotka voivat sisältää myös jalosteita kuten makkaraa ja palvia.

6.11.2016

Kurjen tilan demeter naudanlihaa on nyt varattavissa! Toimitukset 2.12.2016 alkaen.

Varaukset osoitteeseen ira.hellsten(at)kurjentila.fi!

Liha myydään 9 ja 10 kg paketeissa, joista voit valita fiinin tai arkipaketin tai vaikka molemmat. Paketeissa on perinteisten paistien, jauhelihan ja fileiden lisäksi uusia tuttavuuksia kuten häränkaretta ja burgerjauhelihaa. Myös herkullisten ja mehevien kokoliharuokien (keitot, padat, kastikkeet jne.) tekoon leikataan nyt lavan lisäksi myös rintaa ja etuselkää.

Pakettien lisäksi varattavissa on maksaa, kieltä, sydäntä, munuaisia ja luita sekä erikoisherkkua kuvepaistia!

Pakettien sisällöt ovat seuraavat:

Fiini Kyyttö -paketti n.9 kg (232 euroa)
Burgerjauhelihaa niskasta 2 kg
Sisäfile 0,5 kg
Ulkofile 1 kg
Lapa 1 kg
Sisä- ja paahtopaistia n. 2,5kg
Häränkare n. 1kg
Entrecote n. 1kg

Arki Kyyttö-paketti n. 10 kg (178 euroa)
Jauheliha 5 kg
Lapa 1 kg
Luullinen rinta 1,5 kg
Etuselkä 1 kg
Ulko- tai kulmapaistia 1,5 kg

Irtomyynnissä: (ilmoita paljonko haluat)
Kuvepaisti 27 euroa/kg
Maksa, munuaiset ja kieli 9 euroa/kg
Sydän 5 euroa/kg
Luita eläimille 2 euroa /kg

Herkullisen burgerpihvin salaisuus on jauhelihassa, joka sisältää
riittävästi rasvaa (17-20%). Näin pihvit pysyvät paremmin kasassa, eivät kuivu ja kutistu ja ovat maukkaita. Kurjen burgerjauheliha jauhetaan kyytön niskasta, joka sopii loistavasti tähän tarkoitukseen. Burgerjauhelihaa voi tietysti käyttää muissakin jauheliharuuissa.

Häränkareen eli kyljysrivin voit kypsentää kokonaisena ja leikata tarjottaessa kyljyksiksi. Halutessasi kyljykset voi leikata jo ennen
paistoa ja kypsentää irrallisina.

Nopeille varaajille on tarjolla harvinaista herkkua, kuvepaistia (flank steak). Kuvetta ei ole aiemmin leikattu erilleen Kurjen kyytöistä, joten paistin koko on vielä hieman arvoitus Hymiö smile Yhden paistin koko on jotain 0,7 kg lähettyvillä. Kuvepaisti on ohut kaunis paisti, joka sopii parhaiten kokonaisena grillattavaksi ja valmiina viipaloitavaksi.

 

lampaantaljat

Taljoja on saatavilla suoraan tilalta ympäri vuoden ja kesällä kesätorin yhteydessä niin kauan kuin niitä riittää. Ensiluokkaisen taljan hinta on 100,- euroa.


langat

lankojen värjäystä.jpg

Kurjen tilan suomenlampaan villasta kehrättyä 100% vilallankaa on saatavilla suoraan tilalta. Värjäämme lankaa kasviväreillä, joten näitä ainutlaatuisen kauniita luonnonvärejä on saatavilla villan alkuperäisten värien ruskean, mustan, harmaan ja valkoisen lisäksi. Värjäämättömän langan hinta on 10,- / 100g vyyhti, kasviväreillä värjätty lanka on 20,- / 100g vyyhti.

Värisävyt syntyvät mm. nokkosesta, pajunlehdistä, sipulinkuorista, koivun- ja raparperinlehdistä, kokkenillistä ja krapista.


juurekset ja vihannekset

Puutarhan sadon myymme pääosin kesän satokauden aikana kesätorimme kautta. Syksylle on mahdollista tehdä juuresvaraus, jonka noudat sadonkorjuun jälkeen. Juureksia saa ostaa myös lihatoimitusten yhteydessä.