Mitä tarkoittaa demeter

demeter.png

Biodynaamisen tuotteen tunnistat Demeter-tuotemerkistä. Suomessa kaikki biodynaamiset tilat kuuluvat Eviran (Elintarviketurvallisuusvirasto) luomu- ja elintarvikevalvontaan. Biodynaamisten viljelijöiden kanssa tehtävän tuotemerkkisopimuksen toteutumista seuraa Biodynaamisen yhdistyksen alaisuudessa toimiva tuotemerkkitoimikunta, joka myöntää tuotantoehdot täyttävälle tilalle oikeuden käyttää mainintaa demeter tuotteidensa yhteydessä.

karitsan ja naudan liha

Demeter karitsan lihaa on saatavilla syksyllä syys-lokakuun vaihteessa puolikkaan karitsan paketteina hintaan 18,90/kg. Ilmoitamme lähestyvästä teurastuksesta kaikille, jotka ovat lähettäneet meille sähköpostioistteensa liitettäväksi "liha-asiakkaat" listallamme. Karitsapaketteja voi varata myös kesätorilta.

Nautoja teurastetaan ympärivuoden ja demeter naudanlihaa myymme samoin suoramyyntinä asiakkaillemme erilaisina tuotepaketteina, jotka voivat sisältää myös jalosteita kuten makkaraa ja palvia.

2018

Kurjen tilan demeter naudan- ja lampaanlihaa tulossa!

Naudanlihaa tulee myyntiin huhtikuussa ja karitsanlihaa syys-lokakuun vaihteessa.

Varaukset osoitteeseen ira.hellsten(at)kurjentila.fi!

NAUDAN LIHAN SEURAAVA TOIMITUS ON VIIKOLLA 14  perjantaina 6.4.2018!

NAUDAN LIHA myydään 6 ja 8,5 kg paketeissa, joista voit valita fiinin tai arkipaketin tai vaikka molemmat.

Pakettien lisäksi varattavissa jauhelihaa, burgerjauhelihaa, ulkofilettä, grillimakkaraa,  maksaa, kieltä, sydäntä, munuaisia ja luita sekä erikoisherkkua kuvepaistia!

Pakettien sisällöt ovat seuraavat:

Fiini Kyyttö -paketti n.6 kg (160 euroa)
Jauhelihaa 2 kg
Sisäfile 0,5 kg
Ulkofile 1 kg
Sisä- ja paahtopaistia n. 2,5kg

Arki Kyyttö-paketti n. 8,5 kg (160 euroa)
Jauheliha 4 kg
Burgerjauheliha 1 kg
Luuton lapa 1 kg
Ulko- ja kulmapaistia 1 kg
Palapaisti ulko- tai kulmapaistista 1,5 kg

Irtomyynnissä: (ilmoita paljonko haluat)

Jauheliha 16 euroa/kg
Burgerjauheliha 16 euroa/kg                                                                                                                                                                            Kuvepaisti 27 euroa/kg
Maksa, munuaiset ja kieli 9 euroa/kg
Sydän 5 euroa/kg
Luita eläimille 2 euroa /kg

Herkullisen burgerpihvin salaisuus on jauhelihassa, joka sisältää riittävästi rasvaa (17-20%). Näin pihvit pysyvät paremmin kasassa, eivät kuivu ja kutistu ja ovat maukkaita. Kurjen burgerjauheliha jauhetaan kyytön niskasta, joka sopii loistavasti tähän tarkoitukseen. Burgerjauhelihaa voi tietysti käyttää muissakin jauheliharuuissa.

Nopeille varaajille on tarjolla harvinaista herkkua, kuvepaistia (flank steak).  Yhden paistin koko on noin 0,7 kg. Kuvepaisti on ohut kaunis paisti, joka sopii parhaiten kokonaisena grillattavaksi ja valmiina viipaloitavaksi.

 

LAMPAAN LIHA myydään irtomyyntinä. Lampaan liha tarkoittaa yli vuoden vanhan aikuisen eläimen lihaa. Karitsan lihaa on saatavilla jälleen syksyllä. Lammas sopii erinomaisesti jalosteiden raaka-aineeksi ja siksi teetämme nyt kesän kunniaksi yrttistä lammasnakkia, luuttomona palvattuja paisteja (viuluja) ja fileitä, jotka ovat erinomaista grillikauden herkkua.

Yrttinen lammasnakki 8 kpl (400-500g)           24 euroa/kg
Luuton lampaan palvin. 1 kg                           39 euroa/kg
Lampaan ulkofile n. 800g                                 35 euroa/kg
Lampaan sisäfilen. 400g                                 45 euroa/kg

 

 

lampaantaljat

Taljoja on saatavilla suoraan tilalta ympäri vuoden ja kesällä kesätorin yhteydessä niin kauan kuin niitä riittää. Ensiluokkaisen taljan hinta on 100,- euroa.


langat

lankojen värjäystä.jpg

Kurjen tilan suomenlampaan villasta kehrättyä 100% vilallankaa on saatavilla suoraan tilalta. Värjäämme lankaa kasviväreillä, joten näitä ainutlaatuisen kauniita luonnonvärejä on saatavilla villan alkuperäisten värien ruskean, mustan, harmaan ja valkoisen lisäksi. Värjäämättömän langan hinta on 10,- / 100g vyyhti, kasviväreillä värjätty lanka on 15,- / 100g vyyhti.

Värisävyt syntyvät mm. nokkosesta, pajunlehdistä, sipulinkuorista, koivun- ja raparperinlehdistä, kokkenillistä ja krapista.


juurekset ja vihannekset

Puutarhan sadon myymme pääosin kesän satokauden aikana kesätorimme kautta. Syksylle on mahdollista tehdä juuresvaraus, jonka noudat sadonkorjuun jälkeen. Juureksia saa ostaa myös lihatoimitusten yhteydessä.