Avomaavihannesviljely

Kurjen puutarhaviljely käsittää noin hehtaarin kokoisen rantapellolla sijaitsevan avomaavihannesalan, 48 neliöisen kasvihuoneen ja vanhan hedelmätarhan, jossa kasvaa lukuisia omenapuita ja 25 marjapensasta. Löytyy sielä raparperiakin, hiukan vadelmaa ja parsaa. Viljeltävien juuresten ja vihannesten lista on pitkä: perunaa, porkkanaa, punajuurta, lanttua, selleriä, palsternakkaa, sipulia, purjoa, avomaakurkkua, talvi- ja kesäkurpitsoita, maissia, kyssäkaalia, parsakaalia, kukkakaalia, savoijinkaalia, erilaisia keräkaaleja, punakaalia ja suippokaalia, salaatteja ja yrttejä. Kasvihuoneessa kasvatamme tomaatteja, kurkkua, paprikoita, chilejä ja yrttejä.

Kukkapellot

Viljelemme joka kesä kukkia noin hehtaarin alalla. Kukkapellot on tarkoitettu iloksi kaikille ohi kulkeville, mehiläisille ja perhosille.

Kompostointi

Puutarhaa lannoitetaan oman tilan karjan lannasta valmistetulla kompostilla. Kompostointi on äärettömän mielenkiintoista ja oikeastaan koko biodynaamisen maanhoidon kulmakivi. Lue lisää: Eläköön komposti - lannoittamisen olemuksesta!