Ekokyläyhdistys

 

 

ELÄVÄ KYLÄ

 

KURJEN EKOKYLÄYHDISTYS RY

 
Kurjen ekokyläyhdistys toteuttaa tarkoitustaan toimimalla Kurjen tilan kulttuurisen, sosiaalisen ja kansainvälisen työn organisoijana. Yhdistys järjestää tilalla erilaisia kulttuuritapahtumia sekä vastaa kansainvälisen vapaaehtoistyön hallinnoinnista ja koordinoinnista.
Kurjen ekokyläyhdistyksen omat sivut
 
Jos haluat mukaan ekokyläyhdistyksen jäseneksi, niin voit olla meihin yhteydessä.
Sähköpostiosoitteemme on: kurjenekokylayhdistys (at) gmail.com
Puhelimetsi tavoitat meidät numeroista: +358 40 5906182 (Toiminnanjohtaja Satu Mattila) ja +358 40 5241132 (Hallituksen puheenjohtaja Jonna Kolkka).
 

VAPAAEHTOISTYÖ JA CLIPS-PROJEKTI
 
KURJEN TILALLA

 
 

VAPAAEHTOISTYÖ

 
Kurjen tila on mukana EU-rahoitteisessa Euroopan Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöhankkeessa. Aikaisemmin vapaaehtoistyö sai rahoituksensa Erasmus+ nuorisovaihto-ohjelmasta (EVS). Keväällä 2019 alkoi kolmivuotinen hanke, nimeltään Sustainability rules.
 

EUROOPAN SOLIDAARISUUSJOUKOT

 
Euroopan solidaarisuusjoukoissa nuoret saavat mahdollisuuden toteuttaa ja osallistua eurooppalaista solidaarisuutta ja yhteenkuuluvuutta vahvistaviin projekteihin. Euroopan solidaarisuusjoukot kokoaa eurooppalaiset nuoret yhteen rakentamaan tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, jossa nuorten ääni kuuluu ja sitä kuunnellaan. Euroopan solidaarisuusjoukkoihin ovat tervetulleita kaikki 18–30-vuotiaat nuoret sekä organisaatiot, jotka haluavat toimia solidaarisemman yhteiskunnan hyväksi.
Vapaaehtoistyö on keskeinen osa Euroopan solidaarisuusjoukkojen toimintaa. Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistoiminnassa nuori toimii vapaaehtoisena jossain voittoa tavoittelemattomassa ja paikallista yhteisöä hyödyttävässä hankkeessa. Kaikilla hankkeessa mukana olevilla organisaatiolla on oltava Euroopan solidaarisuusjoukkojen laatumerkki tai voimassa oleva akkreditointi Erasmus+-vapaaehtoispalveluun. Laatumerkkiä voivat hakea organisaatiot, jotka ovat valmiita sitoutumaan Euroopan solidaarisuusjoukkojen periaatteisiin, tavoitteisiin ja laatuvaatimuksiin.
Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelun tavoitteena on vahvistaa nuoren työelämätaitoja ja kokemusta aktiivisesta kansalaisuudesta. Samalla nuori toimii paikallisyhteisön hyväksi ja saa kokemuksen eurooppalaisen solidaarisuuden toteuttamisesta. Nuorelle vapaaehtoispalveluun osallistuminen on oppimiskokemus, jossa nuori saa uusia kokemuksia ja oppii uusia taitoja. Ohjelma auttaa myös nuoria työelämään.
 

KURJEN EKOKYLÄYHDISTYKSEN ESC

 
Kurjen ekokyläyhdistys toteuttaa tarkoitustaan toimimalla Kurjen tilan kulttuurisen, sosiaalisen ja kansainvälisen työn organisoijana. Vapaaehtoispalvelu on ollut yhdistyksemme kansainvälisen ja kansallisen toiminnan perusajatuksena ja olemme aloittaneet nuorten vapaaehtoisten vastaanottamisen vuonna 2013.
Tutustu aiempien vuosien EVS-vapaaehtoisten toimintaan blogissa.

KURJEN TILAN VAPAAEHTOISTEN BLOGI
 

CLIPS

 
Community Learning Incubator Programme for Sustainability eli CLIPS2, on Euroopan ekokyläverkoston (GEN Europen) hallinnoima yhteisökypsyttämöhanke. CLIPS2 :n tarkoituksena on kouluttaa fasilitoijia ja kehittää menetelmiä, joiden avulla tuetaan yhteisöaloitteita.
CLIPS-hanketiimiin valitut edustajat kokoontuvat säännöllisesti, jakavat CLIPS-menetelmiin liittyvää tietotaitoa, kehittävät fasilitointivalmiuksiaan ja suunnittelevat CLIPS-koulutustilaisuuksia Suomessa. Kurjen ekokylä on hankkeen pääpartneri Suomesta yhteistyössä Suomen kestävän elämäntavan yhteistöt ry:n kanssa.
 

KVT – KANSAINVÄLINEN VAPAAEHTOISTYÖ RY

 
Järjestimme ensimmäisen 10 päivän mittaisen KVT leirimme kesällä 2014. Osallistujia oli ympäri maailmaa Aasiasta Etelä- Amerikkaan. Työnä oli vanhan puuliiterin lautavuorauksen uusiminen ja maalaaminen, jotta liiteri sai uuden elämän pihattona.

 

Copyright © Kurjen tila. Intra